Bröstförstoring i Stockholm med Dr. Oya

Om du funderar på bröstförstoring är Strandkliniken i Stockholm platsen för dig. Vi erbjuder en personlig och säker upplevelse som hjälper dig att uppnå dina mål med en mer feminin och proportionerlig look. Hos oss får du konsultera och opereras av Dr. Oya, en av Sveriges främsta kvinnliga plastikkirurger inom bröstförstoring. Med över tjugofem års erfarenhet och tusentals genomförda operationer kan du känna dig trygg i hennes händer.  Hos Dr. Oya är risken för komplikationer extremt låg och resultaten är omtalade. Strandkliniken är en väletablerad klinik sedan länge med hög säkerhet, modern teknik,  med godkända operationsrum av Regionen och medarbetare med lång erfarenhet. 

Vad innebär bröstförstoring?

Bröstförstoring är en typ av plastikkirurgi där bröstens storlek och form förändras genom att implantat placeras i brösten. Detta kan göras av olika anledningar, såsom för att förstora naturligt små bröst, återställa bröstvolym efter viktminskning eller graviditet, eller för att korrigera en asymmetri i bröstens storlek. Implantaten som används kan vara fyllda med saltvatten eller silikongel. Operationen innebär vissa risker och biverkningar, som infektioner, kapselkontraktur (hårdnande av vävnaden runt implantatet), och behovet av framtida operationer för att byta ut eller justera implantaten. Beslutet att genomgå bröstförstoring är personligt och bör tas efter noggrant övervägande i samråd med en kvalificerad plastikkirurg som Dr Oya.

Fast pris mellan 43.000 till 45.000 beroende på implantatstorlek och typ.
Prislista finns längre ned på denna webbsida.

Dr. Oya är en framstående plastikkirurg som förstår de specifika fysiska och emotionella utmaningar som kvinnor kan uppleva, vilket bidrar till en mer tillfredsställande upplevelse för patienten. Sedan 2001 har hon alltid placerat implantatet bakom muskeln och använt högkvalitativa Mentor-bröstimplantat med livstidsgaranti. Hon hjälper dig att fatta välgrundade beslut om storlek och typ av implantat och erbjuder även bröstförstoring med fettöverföring.

(En mycket låg andel patienter på Strandkliniken upplever problem med kapselkontraktion efter bröstförstoringsoperation – endast cirka 3 av 100. Denna statistik understryker hur viktigt det är att välja en erfaren kirurg och klinik för sådana ingrepp. Dr Oya på Strandkliniken, med sina specifika operationstekniker, vårdstandarder och valet av Mentor-implantat, verkar ha en lägre frekvens av kapselkontraktion jämfört med genomsnittet som rapporteras i bredare studier.

Risken för kapselkontraktion varierar betydligt baserat på en rad faktorer, inklusive kirurgens teknik och erfarenhet, typen och placeringen av implantatet, patientens individuella läkningsrespons, och efterföljande vård och följsamhet till postoperativa instruktioner. Det är viktigt att påpeka att det finns en viss risk för kapselkontraktion efter alla bröstimplantatkirurgier, men risken kan minimeras genom att följa goda kliniska praxis och postoperativa instruktioner.)

Kontakta oss idag för att boka en konsultation med Dr. Oya och ta det första steget. Ring 08-21 91 91 eller skicka en e-post till info@strandkliniken.se. Du kan också enkelt och bekvämt boka tid för en videokonsultation eller på kliniken via BokaDirekt.


Val av Implantat : Oberoende av vilken klinik du väljer för bröstförstoring. Kontrollera att implantaten du får är godkända av FDA i USA. Det finns ingen som helst anledning för dig att operera in implantat som inte är godkända av FDA. Du kommer att ha dom många år. 

Endast tre tillverkare är FDA godkända år 2023, Mentor(godkänd 2006), Allergan( godkänd 2006), Sientra(godkänd 2012). Tänk lite mer…….om du funderar på att inoperera andra tillverkares implantat.

Vi har lång erfarenhet av implantat och alltid enbart använt Mentors bröstimplantat, aldrig annat, sedan Strandklinikens start år 2001. Mentor är en av världens största tillverkare av implantat.

Mentors geléhallonimplantat är fyllda med fast silikon (s. k. gelehallon) och har en texturerad, ruggad yta som minimerar risken för kapselbildning. Implantaten tillverkas i Holland och är godkända av FDA. De kostar nästan 10 000 kronor paret.

Mentor garanti:
När du överväger bröstförstoring med Mentor-implantat är det viktigt att förstå detaljerna i deras garanti. Mentor erbjuder en ”livstidsgaranti” som betyder att om dina implantat skulle rupturera eller deflatera under din livstid, kommer de att ersättas kostnadsfritt. Garantin täcker också upp till 1 000 euro för kirurgiska kostnader om en ruptur sker inom de första 10 åren efter operationen. För att få ersättning måste patienten vara berättigad enligt Mentors bedömning. Dessutom omfattar garantin vissa andra komplikationer under samma period. Trots denna garanti kan det vara nödvändigt att byta ut implantaten över tid av medicinska, estetiska eller personliga skäl. Garantin är både ett uttryck för Mentors förtroende för sina produkter och en trygghet för dig som patient. Dock innebär det inte att implantaten aldrig behöver bytas ut under din livstid.

(Om en kvinna opererar in bröstimplantat vid 20 års ålder och lever till 90 år, täcker en ”livstidsgaranti” från Mentor eventuella ersättningsimplantat om de ursprungliga implantaten skulle rupturera eller deflatera vid någon punkt under hennes liv. Garantin innebär inte att de ursprungliga implantaten kommer att hålla i 70 år utan eventuella problem. Det är sannolikt att kvinnan behöver byta ut eller justera implantaten under sitt liv av olika anledningar, som naturliga förändringar i kroppen, komplikationer eller personliga preferenser. Garantin täcker specifikt ersättning av implantaten vid vissa problem, inte livslång användning utan byte.)

Framför/bakomplacering av implantat. Dr Oya har, sedan kliniken startade 2002, alltid placerat implantatet bakom muskeln.

Vad kan bröstförstoring göra för dig?

Bröstförstoring kan:

 • Öka fylligheten och projektionen av dina bröst
 • Förbättra balansen mellan bröst- och höftkonturer
 • Ge dig en ökad självbild och självförtroende
 • Användas som en del i bröstrekonstruktion efter mastektomi eller skada.

 

Vad kan bröstförstoring inte göra?

Bröstförstoring kan inte rätta till allvarligt hängande bröst. I sådana fall kan en bröstförstoring behöva kombineras med ett bröstlyft för att ge brösten en fylligare och upplyftad form.

Bröstlyft och bröstförstoring kan ofta göras samtidigt, men det är också möjligt att göra dem vid separata tillfällen. Din plastikkirurg kan hjälpa dig att besluta vilket alternativ som är bäst för dig.

Du kan överväga bröstförstoring om du:

 • är hälsosam och inte gravid eller ammar
 • har realistiska förväntningar
 • har fullt utvecklade bröst
 • känner dig obehaglig över bröstens storlek
 • är missnöjd med förlust av form och volym efter graviditet, viktminskning eller åldrande
 • upplever en känsla av tomhet i övre delen av bröstet
 • har asymmetriska bröst.

Innan man genomför en bröstförstoringsoperation är det lämpligt att undersöka möjliga resultat och förväntningar på återhämtningen. Detta kommer att bidra till en smidigare återhämtning och rimliga förväntningar.

Bröstförstoring är en operation med stor påverkan på ditt liv. Därför är det viktigt att väga för- och nackdelar noggrant och säkerställa att det är ett beslut man har fattat för sig själv, inte för någon annan. De flesta kvinnor kan göra en bröstförstoring men vissa hälso- och psykologiska faktorer kan påverka hur nöjda de är med resultatet. En bröstförstoring är inte svaret på alla livets problem.

Vad kan jag förvänta mig under en konsultation för bröstförstoring?

Under din konsultation vara beredd att diskutera:

 1. Varför du vill göra en bröstförstoring, dina förväntningar och önskat resultat
 2. Medicinska tillstånd, läkemedelsallergier och tidigare medicinska behandlingar
 3. Nuvarande mediciner, vitaminer, växtbaserade kosttillskott, alkohol, tobak och droganvändning
 4. Familjehistoria av bröstcancer och resultat av mammogram eller tidigare tarmbiopsier

Din plastikkirurg kommer också att:

 1. Utvärdera din allmänna hälsostatus och eventuella befintliga hälsotillstånd eller riskfaktorer
 2. Undersök och mät dina bröst, inklusive detaljerade mätningar av deras storlek och form, hudkvalitét och placering av dina bröstvårtor och areolas
 3. Diskutera dina alternativ och rekommendera en behandlingsplan
 4. Diskutera troliga resultat av bröstförstoring och eventuella risker eller potentiella komplikationer

Vilka frågor ska jag ställa till min plastikkirurg om bröstförstoring?

Vilka frågor ska jag ställa till min plastikkirurg om bröstförminskning?

Förbered dig inför konsultationen genom att:

 • Skriv ner alla dina symtom med tidslinje, mediciner och hälsohistoria, så att du kan prata om dina problem systematiskt.
 • Skriv en lista över dina frågor.
 • Informera om din hälsa och eventuella hälsoproblem.
 • Ställ frågor och kräva svar.
 • Läs dina medicinska journaler och ta med en kopia eller be att få tillgång till dem.
 • Ta med en vän så att de kan stödja dig.

Förslag på frågor att ställa:

 • Är jag en bra kandidat för bröstförstoring eller bröstförstoring?
 • Vad förväntas av mig för att få bästa resultat?
 • Hur går operationen till?
 • Vilken form, storlek, yta på implantatet?
 • Vart kommer snittet att placeras?
 • Hur lång återhämtningsperiod kan jag förvänta mig och vilken typ av hjälp behöver jag under min återhämtning?
 • Vilka är riskerna och komplikationerna i samband med min procedur?
 • Hur hanteras komplikationer?
 • Hur många ytterligare implantatrelaterade operationer kan jag förvänta mig under min livstid?
 • Hur kommer min förmåga att amma att påverkas?
 • Hur kan jag förvänta mig att mina implanterade bröst ska se ut över tid? Efter graviditeten? Efter amning?
 • Vilka är mina alternativ om jag är missnöjd med det kosmetiska resultatet av mina implanterade bröst?
 • Hur kommer mina bröst att se ut om jag väljer att ta bort implantaten i framtiden?
 • Har du bröstförstoring före och efter bilder jag kan titta på för denna procedur och vilka resultat är rimliga för mig?

Vilka typer av bröstimplantat finns tillgängliga?

Gummy björn bröstimplantat

Formstabila implantat kallas ibland gummy bear bröstimplantat eftersom de behåller sin form även när implantatskalet är brutet.

Silikongelens konsistens inuti implantatet är tjockare än traditionella silikongelimplantat. Dessa implantat är också fastare än traditionella implantat.

Formade gummy björn bröstimplantat har mer projektion i botten och är avsmalnande mot toppen. Om ett format implantat roterar kan det leda till ett ovanligt utseende på bröstet som kräver ett separat förfarande för att korrigera.

Placering av gummy björnimplantat kräver ett något längre snitt i huden.

Runda bröstimplantat

Runda bröstimplantat har en tendens att få bröst att verka fylligare än formstabila implantat. Högre profilalternativ kan uppnå ännu mer projektion.

Eftersom runda implantat har samma form överallt finns det mindre oro för att de roterar på plats.

Släta bröstimplantat

Släta bröstimplantat är den mjukaste känslan. De kan röra sig med bröstimplantatfickan, vilket kan ge mer naturlig rörelse.

Släta implantat kan ha vissa påtagliga eller synliga krusningar under huden.

Texturerade bröstimplantat

Texturerade bröstimplantat utvecklar ärrvävnad för att hålla sig till implantatet, vilket gör dem mindre benägna att röra sig inuti bröstet och bli omplacerade.

Texturing ger en viss fördel för att minska risken för en tät ärrkapsel.

*Det är viktigt att notera att bröstimplantatassocierat anaplastiskt storcelligt lymfom (BIA-ALCL) förekommer oftast hos patienter som har bröstimplantat med texturerade ytor. Diskutera alla fördelar och risker relaterade till din bröstimplantatoperation med din plastikkirurg. Att förstå alla potentiella riskfaktorer hjälper till med bättre beslutsfattande som är bäst för dig och din hälsa.

Implantattillverkare introducerar ibland nya stilar och typer av bröstimplantat, så det kan finnas ytterligare alternativ tillgängliga.

Oavsett om du väljer saltlösning eller silikonimplantat är det viktigt för dig att övervaka dina bröstimplantat och följa upp med din plastikkirurg för lämpliga kontroller.

Vilka är riskerna med bröstförstoring?

Beslutet att ha plastikkirurgi är extremt personligt. Du måste fundera på om fördelarna jämfört med riskerna och potentiella komplikationer med bröstförstoring är acceptabla.

Din plastikkirurg kommer i detalj att förklara riskerna med kirurgi. 

Möjliga risker för bröstförstoringskirurgi inkluderar:

 • Anestesirisker
 • Bröstimplantatassocierat anaplastiskt storcelligt lymfom (BIA-ALCL)
 • Blödning
 • Förändringar i bröstvårta eller bröstförnimmelse
 • Vätskeansamling (serom)
 • Bildning av tät ärrvävnad runt implantatet (kapsulär kontraktur)
 • Hematom
 • Implantatläckage eller bristning
 • Infektion
 • Ihållande smärta
 • Dålig ärrbildning
 • Möjlighet till revisionskirurgi
 • Rynkning av huden över implantatet
 • Felaktig eller felaktig position på implantatet

Var noga med att ställa frågor: Det är mycket viktigt att ta itu med alla dina frågor direkt med din plastikkirurg.

Säkerhet för bröstimplantat

FDA-godkända bröstimplantat genomgår omfattande tester för att visa rimlig säkerhet och effektivitet. De allra flesta människor med bröstimplantat upplever inga allvarliga komplikationer. Det finns dock risker förknippade med bröstimplantat, inklusive bröstimplantat associerat anaplastiskt storcelligt lymfom (BIA-ALCL) och systemiska symtom som vanligen kallas bröstimplantatsjukdom (BII) som vissa patienter tillskriver sina implantat, vilket kan inkludera trötthet, ”hjärndimma”, muskel- eller ledsmärta och utslag. Om någon komplikation uppstår bör patienter konsultera en plastikkirurg för att ta itu med det i tid. På samma sätt, om en patient vill få bröstimplantat borttagna – av någon anledning – bör hon konsultera sin plastikkirurg.

Andra viktiga överväganden:

 • Bröstimplantat är inte garanterade att hålla en livstid och framtida kirurgi kan krävas för att ersätta ett eller båda implantaten
 • Graviditet, viktminskning och klimakteriet kan påverka utseendet på förstärkta bröst under din livstid
 • Bröstförstoring kräver regelbundna undersökningar av dina brösts hälsa och för att utvärdera tillståndet hos dina bröstimplantat

Hur ska jag förbereda mig för bröstförstoring?

När du förbereder dig för bröstförstoring kan du bli ombedd att:

 • Ta ett blodprov
 • Ta vissa mediciner eller justera dina nuvarande mediciner
 • Sluta röka
 • Undvik att ta aspirin och vissa antiinflammatoriska läkemedel eftersom de kan öka blödningen

Du kommer att få skriftliga instruktioner om:

 • Vad du ska göra på operationsdagen
 • Postoperativ vård och uppföljning

Du bör ordna så att en vän eller familjemedlem hämtar dig efter operationen och stannar hos dig den första natten.

Bröstförstoring – Hur går det till?

En bröstförstoring innehåller följande steg:

Steg 1 – Anestesi

Läkemedel ges för din komfort under det kirurgiska ingreppet.

Steg 2 – Snittet

Snitt görs i inkonsekventa områden för att minimera synlig ärrbildning. Du och din plastikkirurg kommer att diskutera vilka snittalternativ som är lämpliga för ditt önskade resultat. Snittalternativ inkluderar: längs areolarkanten och vikningen under bröstet.

Snitt varierar beroende på typ av bröstimplantat, önskad grad av utvidgning, din specifika anatomi och patientkirurg preferens.

Steg 3 – Sätta in och placera bröstimplantatet

Efter snittet sätts ett bröstimplantat in i en ficka antingen:

 1. Under bröstmuskeln (en submuskulär placering)
 2. Direkt bakom bröstvävnaden, över bröstmuskeln (en submammary/ subglandulär placering)

Metoden för att sätta in och placera bröstimplantat beror på vilken typ av implantat, önskad grad av utvidgning, din kroppstyp och din kirurgs rekommendationer.

Steg 4 – Stänga snitten

Snittet stängs med skiktade suturer i bröstvävnaden och med suturer eller kirurgisk tejp.

Med tiden kommer snittlinjerna att blekna. Kvaliteten på ärret beror på många saker, inklusive din genetik, exponering av din kropp för nikotin och infektion.

Steg 5 – Se resultaten

Resultaten av bröstförstoring är omedelbart synliga.

Vad kan jag förvänta mig efter en bröstförstoring?

Efter operation kommer dina bröst att lindas med förband och du kommer eventuellt att få en stöd bh för att minimera svullnad och stödja brösten när de läker.

Innan du lämnar kliniken kommer du att få specifika postoperativa instruktioner för din återhämtning och tid för återbesök. Du kan också få mediciner eller ett recept. Dina ordinerade läkemedel kan innehålla smärtstillande och ett antibiotikum för att förhindra infektion.

Du kommer att få både muntliga och skriftliga instruktioner om din eftervård. Det är viktigt att följa alla din plastikkirurgs råd noggrant.

Eftersom det är möjligt att blöda i fickorna runt bröstimplantaten under de första dagarna, ta det lugnt tills du har tillstånd att öka din aktivitetsnivå. Akut smärta avtar vanligtvis efter en till fem dagar, men du kan uppleva ömhet och svullnad i några veckor. Återuppta träning och normal aktivitet enligt din plastikkirurgs anvisningar.

Vilka resultat bör jag förvänta mig efter bröstförstoring?

Medan en bröstförstoring ger större bröst direkt, kan de slutliga resultaten ta några veckor till svullnaden avtar och huden sträcker sig. Ärren kan ta flera månader, till och med ett par år, att blekna.

För att uppnå optimala resultat, följ din kirurgs postoperativa instruktioner och återvänd för uppföljningsbesök som planerat.

Bröstimplantat ersättning

Bröstimplantat anses inte hålla i en livstids. Dom kan behöva bytas ut.

Med tiden kommer dina bröst att förändras på grund av åldrande, viktfluktuationer, hormonella faktorer och gravitation. När utseendet på deras bröst förändras med tiden, kan vissa patienter behöva ett bröstlyft eller ett implantatutbyte.

Bröstförstoring
Under narkos
Bröstförstoring
41 000 - 43 000 kr
Bröstförstoring och lyft
72 000 kr
Bröstförstoring och förminskning
79 000 – 82 000 kr
Implantatbyte
Samma pris som för Bröstförstoring
Inkl. narkos
Implantatbyte på grund av ruptur
37 000 kr
Gäller för patienter som opererats för bröstförstoring på Strandkliniken senaste 10 åren
Bröstförminskning
Under narkos
Bröstförminskning
59 000 – 69 000 kr
Bröstlyft
I lokalbedövning
45 000 kr
Under narkos
49 000 - 54 000 kr
Enblock - Explant
Under narkos
Uttag av implantat inklusive kapsel
49 000 kr
Uttag av implantat inklusive kapsel och lyft
72 000 kr
Uttag av implantat inklusive kapsel och förminskning
79 000 - 82 000 kr
Uttag av implantat inklusive kapsel och implantatbyte
69 000 kr
Uttag av implantat inklusive kapsel och implantatbyte och lyft
89 000 kr
Uttag av implantat
Utan kapselektomi
29 000 kr
I lokalbedövning
Uttag av implantat och lyft (utan kapselektomi)
54 000 kr
I lokalbedövning
Uttag av implantat och lyft (utan kapselektomi)
59 000 - 62 000 kr
Under narkos
Gynekomasti - manlig bröstförminskning
I lokalbedövning
40 000 - 46 000 kr
Under narkos
48 000 - 55 000 kr
Vårtgård och bröstvårta
I lokalbedövning
Vårtgårdsförminskning
24 000 - 27 000 kr
Pris per vårtgård
Förminskning av en bröstvårta
14 000 kr
Förminskning av båda bröstvårtorna
18 000 kr