Ta ut dina bröst-implantat? Det här ska du tänka på

Har du bröstimplantat och är rädd för att drabbas av ”Breast Implant Illness”?. Du är inte ensam, flera kvinnor får symtom av sina implantat och höjer en varningsflagga i media. Dr på från Strandkliniken har lång erfarenhet av att ta ut implantat med ett ”bloc total capsulectomy” – det innebär att implantatet tas ut med vävnad och i ett block.

– Att ta ut implantat är en operation, att ta ut ”implantat i block” en annan.

” Länk till Sveriges Radio - programmet ”Mina bröstimplantat gjorde mig sjuk": https://sverigesradio.se/avsnitt/1566257 ”

Uttag av bröst-implantat

Dr Oya gör ett "bloc total capsulectomy" det vill säga, ett uttag av implantat med kringliggande kapseln tillsammans görs. Kapseln med implantatet fortfarande inuti kapselvävnaden tas ut i ett enda stycke, i ett "block". Det måste vara en skicklig kirurg som kan göra "EN BLOCK / TOTAL CAPSULECTOMY EXPLANT" och som tar bort ALL kapselvävnad vid uttaget av implantat. Inte alla kirurger har denna erfarenhet.
Vi har stor erfarenhet av denna typ av kirurgi, uttag av implantat.
De kliniker som annonserar om uttag av implantat. Hör efter väldigt noga om de tar ut kapsel också, och priset för det. Det är två skilda operationer. Att ta ut implantat är en operation, att ta ut implantat i ett block är ett annat.Vi tänker på dig med implantat som är 10 år eller äldre.
Implantat bör bytas ut. Alla patienter som gjort bröstförstoring hos Strandkliniken innan 2010 får byta sina implantat för 37.000 kr.   (byte av implantat+excision av kapsel)Ultraljudsundersökning av bröst-implantat

görs för att kontrollera implantatet och ge sinnesfrid för de som är oroliga.
Alla patienter vid Strandkliniken som gjort en bröstförstoring innan 2008 har gratis återbesök samt Ultraljudsundersökning av implantat för 1000 kr.

OBS - Återkallande av Allergan bröstimplantat- Strandkliniken har alltid enbart använt Mentor Bröstimplantat. 1 juni 2020.

To protect individuals from the increased risk of breast implant-associated anaplastic large cell lymphoma (BIA-ALCL), associated with Allergan BIOCELL textured breast implants, the Food and Drug Administration (FDA) requested that Allergan recall its BIOCELL textured breast implants and tissue expanders.

Patient vid Strandkliniken opererad för Bröstförstoring innan 2008

Pris
1.000 kr
Normalpris

Pris
1.400 kr

Check-up av bröstimplantat

Check-up kan visa ruptur (skadat implantat), serom, i bröstet, rotation av implantat eller deformitet i implantat.

Bröstimplantat nuförtiden är mycket tåliga och kan utstå kraftiga påfrestningar, men inte alla implantat håller en livstid. Amerikanska FDA rekommenderar undersökning av implantat och vi följer FDA:s rekommendationer. Strandkliniken har ett nytt ultraljudssystem som är högupplösande.

 

Det är egentligen inte så mycket att skriva om denna check-up för dig som patient. Hur en ultraljudsundersökning utförs känner du redan till. Det är inte så hög kostnad för att du skall slippa vara fundersam eller orolig.

 

Om du önskar komma på en check-up, ring och boka tid.


Alla Strandklinikens patienter har Mentor implantat.

Aldrig har implantat från något annan tillverkare inopererats på Strandkliniken.