Intimkirurgi

Intimkirurgi i Stockholm.

Dr. Oya’s klinik är ledande inom intimkirurgi i Sverige, med över 20 års erfarenhet. Vi specialiserar oss på att hjälpa kvinnor förbättra sin livskvalitet och känna sig mer självsäkra genom ett utbud av intimkirurgiska ingrepp. Många kvinnor har besvär av asymmetriska blygdläppar, därav hämmat sexliv, problem med hudinfektioner och skavsår. Efter en förlossning där det varit tvunget att klippa slidöppningen kan patienten känna sig stor och det kan vara behövligt med intimkirurgi såsom försnävningsplastik.

Som en av de bästa plastikkirurgerna i landet, är Dr. Oya erkänd för sin expertis och konstnärliga skicklighet inom plastikkirurgi och intimkirurgi. Vi behandlar varje patient med diskretion och respekt, eftersom vi förstår att dessa ämnen kan vara känsliga att diskutera. Intimkirurgi och underlivet är inget en kvinna talar om och inte med vem som helst. Det är både tabubelagt och genant.

Vår klinik utför omkring 200 intimkirurgiska ingrepp varje år. Dessa ingrepp omfattar korrigering av asymmetriska blygdläppar, återuppbyggnad efter förlossningsskador, och behandlingar för framfall orsakade av åldrande eller graviditet. Vi välkomnar patienter från hela Sverige och utomlands.

Vårt mål är att fokusera på medicinskt motiverade ingrepp som effektivt förbättrar hälsa och livskvalitet för våra patienter. Ta en titt på de intimkirurgiska tjänster vi erbjuder:

Blygdläppsförminskning (klicka för mer info)
Det vanligaste ingreppet inom intimkirurgi, där vi förkortar och tar bort en del av de inre blygdläpparna för att skapa bättre harmoni i form och storlek.

Vaginal försnävning (klicka för mer info) För tillfället har vi ingen gynekolog för inre plastik.
Slidförsnävning, försnävande och ombildning av vaginala muskler och perineum. Förlossning, åldrande, och genetiska faktorer kan orsaka att genitala muskler lossnar eller försvagas. Operationen stramar upp ringmuskeln och återger vagina till före-förlossning. Ett ingrepp som är utformat för att försnäva slidan, vilket kan vara särskilt hjälpsamt efter förlossningsskador.

Innan varje operation erbjuder vi en konsultation med Dr. Oya eller en gynekolog för att diskutera dina behov och förväntningar. Du får också utförlig information om hur du förbereder dig inför operation och vad du ska tänka på.

Operationerna utförs oftast i lokalbedövning, men om du önskar något annat alternativ kan vi diskutera det under din konsultation.

Efter operationen finns det vissa riktlinjer för återhämtning, inklusive när du kan återvända till arbete och när du kan återuppta sexuell aktivitet.

Vi förstår att detta är känsliga ämnen och vi försäkrar att din integritet och konfidentialitet kommer att respekteras genom hela processen. Hos Strandkliniken är din hälsa och välbefinnande vår högsta prioritet.

För mer information om specifika ingrepp, klicka på länkarna ovan. Vi ser fram emot att hjälpa dig nå en ökad livskvalitet och fysiskt välbefinnande.

Intimkirurgi vid funktionella problem – För tillfället utför vi inte denna Operation.

Beroende på ålder, graviditet och andra faktorer kan muskulaturen i bäckenet försvagas. Detta kan leda till framfall, vilket innebär att vagina, urinblåsa eller ändtarm börjar hänga ner mot vaginan. Denna förändring kan skapa en rad besvär, inklusive svårigheter att knipa, minskad sexuell tillfredsställelse, urinläckage och svårigheter att tömma avföring. Dessa funktionella problem kan åtgärdas med olika typer av intimkirurgi, utförda av vår gynekolog och urolog.

För kvinnor utan inkontinensproblem, men som upplever en förslappad slidöppning, kan detta åtgärdas med en operation kallad perineorafi, vilket involverar minskning av muskulaturen runt slidöppningen och perineum.


Innan operation – Konsultation
För kirurgiskt ingrepp behöver du komma till oss på gynekologisk undersökning först för att beskriva problem och få råd. Vid konsultation går du och plastikkirurgen/gynekologkirurgen igenom hur operationen går till.
För plastikkirurgisk intimkirurgi träffar du plastikkirurg Dr Oya för konsultation.

Förberedelse inför operation (klicka för mer info)
När du bokar en operation hos oss kommer du att få detaljerad information om hur du ska förbereda dig. Viktigt att notera är att rakning, hårborttagning eller vaxning i närheten av operationsområdet inte bör ske veckan före operationen för att undvika små sår och hudskador som kan öka risken för infektion. Mens är inget hinder för operation, men om du känner dig obekväm kan operationen planeras till efter din menstruationsperiod. Hör av dig i god tid innan.

Operation (klicka för mer info)
De flesta intimkirurgiska operationerna utförs i lokalbedövning. Önskar du annat alternativ diskuterar du det vid din konsultation.

Efter operation (klicka för mer info)
Efter operationen kommer du att få råd och vägledning om eftervården. Den exakta tiden för återhämtning varierar, men generellt kan du återgå till arbete efter några dagar till en vecka om ditt jobb inte innebär tungt fysiskt arbete. Har du ett tungt fysiskt arbete återgår du efter ca 2-4 veckor. Bad i badkar eller pool bör undvikas under den första månaden efter operationen och sexuella aktiviteter bör undvikas under 4 till 6 veckor efter operationen.

Avancerad funktionell Intimkirurgi

Inom intimkirurgi gör vi många olika typer av operationer som till exempel förminskning av venusberget.

Operationerna utförs av vår plastikkirurg dr Oya Kocabalkan.

På Strandkliniken strävar vi efter att erbjuda den bästa möjliga vård och service till alla våra patienter. Vi ser fram emot att välkomna dig till vår klinik och att bistå dig genom din intimkirurgiska ingrepp.

Konsultation
Konsultation av plastikkirurg
700 kr
Labia minor - inre blygdläppar och klitoriskappa
I lokalbedövning alternativt sedering (lätt narkos) eller narkos
Förminskning inre blygdläpp
15 000 kr
I lokalbedövning. Ena blygdläppen
Förminskning av blygdläppar
29 000 kr
I lokalbedövning. Båda blygdläpparna
Förminskning av inre blygdläppar
34 000 kr
Under narkos
Förminskning av klitoriskappa
12 000 kr
I lokalbedövning
Förminskning av inre blygdläppar och klitoriskappa
34 000 - 36 000 kr
I lokalbedövning
Förminskning av inre blygdläppar och klitoriskappa
36 000 - 40 000 kr
Under sedering (lätt narkos)
Labia major - yttre blygdläppar
I lokalbedövning alternativt sedering (lätt narkos) eller narkos
Förminskning av yttre blygdläppar
29 000 - 30 000 kr
I lokalbedövning
Förminskning av yttre blygdläppar
36 000 - 40 000 kr
Under sedering (lätt narkos)
Perinealplastik (bakre plastik)
I lokalbedövning alternativt eller narkos
Perinealplastik (bakre plastik)
32 000 kr
I lokalbedövning
Perinealplastik (bakre plastik)
40 000 kr
Under narkos
Fettsugning av venusberg
Utförs av plastikkirurg
Fettsugning venusberg
29 000 - 32 000 kr