Intimkirurgi

Intimkirurgi och underlivet är inget en kvinna talar om och inte med vem som helst. Det är både tabubelagt och genant. Många kvinnor har besvär av asymmetriska blygdläppar, därav hämmat sexliv, problem med hudinfektioner och skavsår. Efter en förlossning där det varit tvunget att klippa slidöppningen kan patienten känna sig stor och det kan vara behövligt med intimkirurgi såsom försnävningsplastik. Du blir opererad av vår kvinnliga plastikkirurg eller kvinnliga gynekolog beroende på operationstyp.

Gynekologi och Avancerad funktionell intimkirurgi

Med åldrande och barnfödande slappnar muskulaturen i bäckenet. Detta orsakar olika grader av framfall. Ändtarm, vagina eller urinblåsa hänger mot vagina. Vanligaste är att vaginan och slidöppningen blir större och vidare. Det kan medföra svårigheter att knipa och många kvinnor upplever försämrad sexuell tillfredställelse. I extrema fall kan kvinnan ha problem med urinläckage (hålla tätt) vid nysning, hosta eller kraftig ansträngning och svårigheter att tömma avföring eller inkontinens av avföring eller gaser. Livmodern kan hänga ner i vagina. Funktionella besvär behöver åtgärdas med intimkirurgi som utförs av gynekolog och urologer. De patienter som inte har inkontinens men lider av förslappad slidöppning kan rekonstrueras med ”perineorrahpy” justering och förminskning av muskulatur runt slidöppning och perineum.

Det vanligaste ingreppet inom intimkirurgi är att förminska de inre blygdläpparna. Detta innebär förkortning och borttagning av en del av de inre blygdläpparna att skapa en bättre harmoni i form och storlek helt enligt patientens önskemål.

Det finns möjligheter att minska även pubis och de yttre blygläpparna med fettsugning, med eller utan att ta bort hudöverskottet.

Operationen vi utför går att utföra i lokalbedövning om patienten så önskar, annars är narkos att föredra. Efter operationen är man ganska svullen och öm några dagar, jag syr med tråd som kroppen själv tar hand om. Bra att ta det lugnt första veckan, använda bomullstrosor och luftiga kläder. Vid intimkirurgi skall man avhålla sig sexuellt i ca 6 veckor.

 

Rekonstruktiv intimkirurgi, kombination av plastikkirurgi och gynekologi.

Förlossningsskador : Vid förlossning uppstår det ibland skador som behöver ett kirurgiskt ingrepp. En av de vanligaste allvarliga komplikationerna som kan inträffa vid en vaginal förlossning kallas sfinkterruptur och innebär att kvinnan spricker så mycket att området skadas. Följden kan bli framfall, urinkontinens osv. Vår team av gynekolog, urolog och plastikkirurg samarbetar för att rekonstrurera intimområdet.

Klicka för att Läsa mer ur Dagens Nyheter "Födande kvinnors skador kan halveras" Se artikel i DN

  • Labiaplastik, kirurgisk förändring av yttre genitala strukturer. Det finns många anledningar till att mer och mer kvinnor önskar denna behandling. Det kan vara medfödda problem eller förändringar som kommer med hormonell obalans osv. Det kan orsaka irritation i samband med träning, samlag eller med tajta kläder. Kirurgiska åtgärder görs för att korrigera problemet och utförs av vår plastikkirurg och/eller gynekolog.

  • Slidförsnävning, försnävande och ombildning av vaginala muskler och perineum. Förlossning, åldrande, och genetiska faktorer kan orsaka att genitala muskler lossnar eller försvagas. Operationen stramar upp ringmuskeln och återger vagina till före-förlossning. Operationen utförs av vår gynekolog eller plastikkirurg beroende på deformiteten.

  • Främre och bakre plastik, Försvagning i bäckenbotten och vävnaderna runt slidan. Livmodern som utgör "taket" på slidan sjunker ner och buktar fram till slidöppningen eller ibland utanför. Det kan också vara främre eller bakre slidväggen som buktar på likande sätt. Operationen lyfter vaginaväggen och utförs av vår gynekolog.

  • Urininkontinens: Utredning och kirurgisk och medicinsk behandling av urininkontinens, Urininkontinens är ett mycket vanligt problem. Cirka 600 000 svenskar beräknas lida av dagligt urinläckage. Det kan finnas många olika faktorer som orsakar inkontinensen. Vår urolog gör en utredning och i lämpliga fall utför medicinsk och/eller kirurgisk behandling.

 

Upp

Tillbaka

Utskriftsvänlig sida

 

 

x233Startsidan
x233   Bröstförstoring
x233   Bukplastik (Tummy tuck)
x233   Fettsugning - SmartLipo
x233   Ögonlocksplastik
x233   Tune-Up efter graviditet
x233Mer ESTETISK PLASTIKKIRURGI
plastikkirurgiGynekologi, Gynkirurgi
bröstförstoringUrologi
bröstförstoringarÖron Näsa Hals
bröstförstoringarAllmänkirurgi
bröstförstoringarOrtopedi
MediSpaHuduppstramning Thermage CPT
Restylane, Perlane, SubQ, Botox Strandkliniken är rekommenderad och certifierad klinik av Q-MED för Restylane och Perlane.
Rynkor, Face-restyling
plastikkirurgiHudvård-Laserbehandling-IPL
x233Celluliter och Slankhet
x233Priser
x233Bilder
x233Vi på Strandkliniken
x233Kontakta oss/Karta till oss
 Du blir opererad inom 1 månad.

Kontakta oss
Strandvägen 7A
114 56 Stockholm
08 - 21 91 91

info@strandkliniken.seinfo@strandkliniken.se