fettsugning

Fettsugning är ett av de mest populära ingreppen hos oss.

Till "Fettsugning" med laser

Fettsugning är en teknik som hjälper till att forma/skulptera kroppen. Fettsugning är permanent då man tar bort oönskade fettansamlingar från delar av kroppen. Fettsugning är bäst lämpat för mage, höft, skinkor, lår, insidan av knäna, överarmar, kinder, haka och nacke. Bästa resultat av fettsugning fås om huden har bra elasticitet och drar ihop sig efter operationen. Annars kan det bli ett överskott av hud som kan behöva avlägsnas kirurgiskt (bukplastik). Vår behandling för celluliter, Tri-Active (kosmetisk laser och mikromassage av hud, svalka) är utmärkt genom att dess bindvävsmassage ökar hudens elasticitet. Bindvävsmassage, läs mer.

Fettsugning är dock ingen ersättning för, diet, bantning eller träning, även om fettsugning kan ta bort ”envist” fett som inte försvinner vid viktnedgång eller träning. Ibland är det ju så att fett samlas på "fel" ställe. Fettet kommer inte tillbaka om du håller vikten. Är det så att du går upp i vikt igen kan det nya fettet lägga sig på samma ställe, eller att du blir större på något annat ställe.

Du måste vara realistisk i dina förväntningar angående din fettsugning. Diskutera noga med din plastikkirurg vad som är lämpligt för dig.

Fettsugning kan vara riskfyllt för patienter med medicinska problem, såsom diabetes hjärt- lungsjukdomar, dålig blodcirkulation eller om du har genomgått en operation i det område som skall fettsugas (t. ex bukoperation om magen skall fettsugas).

Fettsugningen utförs oftast under narkos (där du sover), om ett mindre område eller en liten korrektion skall göras brukar det gå bra i lokalbedövning. Detta diskuterar du med din plastikkirurg.

Innan operationen sprutar plastikkirurgen in lokalbedövningsmedel blandat med natriumklorid (saltvatten) i det område som skall fettsugas för att underlätta operationen och även minska blödningen och blåmärkena efter. Detta görs även om patienten får narkos.

Plastikkirurgen lägger några små snitt 1-1 1/2 cm i huden för att kunna föra in en fettsugningskanyl. Kanylen förs fram och tillbaka för att lossa fettet för att sen sugas ut. Vävnadsvätska och blod följer också med ut, förlusten ersätts med dropp under och efter operationen. Det är viktigt att du veckan efter operationen dricker rikligt med vätska. Undvik alkohol. Din plastikkirurg informerar dig innan du går hem. De små snitten sys ihop och du får en förbandsgördel. Om du har blivit tillsagd att köpa en specialsydd gördel eller cykelbyxor sätts de på. Det kan rinna en del sårvätska de första dagarna ur snitten men det är helt normalt. Gördeln cykelbyxorna skall användas i minst 1 månad dygnet runt, för att hålla tillbaka svullnaden och forma kroppen, sen är det bra att använda den dagtid i 1 månad till. Du kommer att vara ordentligt svullen och ha blåmärken länge efter operationen. Vara mycket öm. Svullnaden kan vara kvar flera månader medan blåmärkena oftast försvinner efter 2-3 veckor. Stygnen tas efter 7-10 dagar. Du får duscha efter 2 dagar men låt tejpen på stygnen sitta kvar.

Risk för infektion och blödning finns alltid, vid fettsugning finns även en risk för att få blod och fettproppar. Följ dina instruktioner du får av din plastikkirurg för att minska detta. Man vet att rökare löper större risk för komplikation.
Kom ihåg att läkningen tar tid det kan ta upp till 12-18 månader innan slutresultatet nås.

Många patienter kan gå hem samma dag efter operationen men har du gjort en större fettsugning brukar man få stanna kvar över natten på kliniken. Rådgör med din doktor vilken smärtstillning som är bäst för dig.

Upp

 

"Fettsugning" med laser

fettsugning med laserDen här behandlingen sker i huden, under hudytan, och är mer exakt än behandlingar med laser ovanför huden, d v s laser som bara lyser på huden.

Vår behandling med laser sker med lokalbedövning. Vi använder oss av Smartlipo LaserBodySculpting Workstation som använder sig av en mycket smal optisk fiber om 0.3 millimeter. Fibern finns i en mycket smal kanyl vars diameter är 1 mm och de ger mycket små sår. Lasern provocerar cellmembranen hos fettceller att gå sönder - i princip smälter man fettet. Det ger en lätt oljig substans som absorberas och tas hand om av kroppen själv helt naturligt även om vi kombinerar med att suga ut det.

Resultaten ger en ny kroppsform under en relativt kort tidsperiod. Det blir kortare återhämtningstider relativt större kirurgiskt ingrepp och mindre postoperativa effekter.

Det tar några veckor för att se resultatet då kroppen sakta men säkert tar hand om fettet naturligt. Efter cirka en vecka syns inte mycket av ingreppet. Ett litet bandage finns som skyddar ingreppsområdet är oftast det enda postoperativa som behövs. En del patienter kanske även bär åtstramande kläder (cykelbyxor). Ibland ges antibiotika i förebyggande syfte.

Under någon vecka kan man ha inflammation, blåmärken, svullnad. Rökning försvårar läkningsprocessen enormt och som vanligt vid alla ingrepp rekommenderar vi att inte röka några veckor innan ingreppet och några veckor efter.

fettsugning med laserIdealpatienten för laser - fettsugning är någon nära sin idealvikt, som tränar regelbundet, inte har övervikt, och har lokala fettsamlingar som de inte blir av med genom träning eller diet.

Vi tar bort oönskade fettsamlingar som finns på mindre områden på kroppen, och små korrektioner efter en kirurgisk fettsugning. Det finns områden på kroppen som är svåra att förändra med motion, träning, eller diet. Vi kan kroppsskulpturera små områden. Med kirurgisk fettsugning tar man några liter till skillnad från laser fettsugning där man räknar i deciliter. Men det är som med kirurgisk fettsugning, man måste ha realistiska förväntningar. Allt det oönskade fettet kan inte tas bort.

Patienten är kvar hos oss någon timme efter behandlingen och kommer på återbesök efter cirka en vecka. Patienten kan oftast återgå till normala aktiviteter efter någon dag. Behandlingstiden varierar beroende på vilken del av kroppen som skall behandlas.

Lasern är en Nd:YAG med våglängden 1064 nm som ger en maximal kontinuerlig effekt om 10W, Laserpulser ges med frekvensen 5-40 Hz genom en 300 mikrometers optisk fiber och kan ge pulsad effekt om 6000W. Tillräckligt med värme för omedelbar koaguleringseffekt som reducerar risken för fettproppar. Klicka för att komma till tillverkarens hemsida.

Behandlingspriser varierar på område som skall behandlas. Dr Oya utför behandlingen. Operation sker under lokalbedövning och efter några timmar hos oss kan du bli hämtad (taxi, bil). Läs gärna "Inför en Operation".

Instrumentet är godkänt av FDA i USA.

Här finns mer patient information och bilder och videofilmer på den amerikanska försäljarens website www.cynosure.com.

Upp

 

Tillbaka

Utskriftsvänlig sida

 

 

x233Startsidan
x233   Bröstförstoring
x233   Bukplastik (Tummy tuck)
x233   Fettsugning - SmartLipo
x233   Ögonlocksplastik
x233   Tune-Up efter graviditet
x233Mer ESTETISK PLASTIKKIRURGI
plastikkirurgiGynekologi, Gynkirurgi
bröstförstoringUrologi
bröstförstoringarÖron Näsa Hals
bröstförstoringarAllmänkirurgi
bröstförstoringarOrtopedi
MediSpaHuduppstramning Thermage CPT
Restylane, Perlane, SubQ, Botox Strandkliniken är rekommenderad och certifierad klinik av Q-MED för Restylane och Perlane.
Rynkor, Face-restyling
plastikkirurgiHudvård-Laserbehandling-IPL
x233Celluliter och Slankhet
x233Priser
x233Bilder
x233Vi på Strandkliniken
x233Kontakta oss/Karta till oss
 Du blir opererad inom 1 månad.

Kontakta oss
Strandvägen 7A
114 56 Stockholm
08 - 21 91 91

info@strandkliniken.seinfo@strandkliniken.se